Cum să: Barbișon

Cum să: Barbișon

Cum să îți aranjezi barbișonul

Barbișonul este compromisul perfect și simplu între o barbă plină și o mustață. Este un look extraordinar pentru cei dispuși să îl întrețină și cei la care mustața se unește cu părul de pe bărbie - fapt necesar pentru un stil barbișon clar. Dacă nu este cazul tău, mai bine iei în considerare alt stil, cum ar fi barba nerasă. Dacă știi că stilul barbișon este cel potrivit pentru tine, un anumit nivel de pregătire înainte te va ajuta să valorifici la maximum acest look, așa că lasă barba să crească aproximativ 10 mm în lungime și apoi poți să aranjezi un barbișon.

Iată un ghid pas cu pas despre cum să o faci așa cum trebuie.

Pasul 1. Tunde și aranjează barba la 10 mm

Recomandare: Tunde folosind pieptenele de 1-10 mm, în trepte de 0,5 mm

Atașează pieptenele la aparatul pentru îngrijirea bărbii Braun, apoi începe să tunzi uniform părul de pe gât, obraji și de deasupra buzei. Concentrează-te pe zona bărbiei și mustață și tunde în trepte de 0,5 mm, pentru a te asigura că lungimea este uniformă pe toată suprafața si așa cum îți dorești. Nu te îngrijora în această etapă dacă forma barbișonului tău este cam vagă, arta de precizie va veni mai târziu, odată ce tot părul facial este la o lungime adecvată, cu care poți să lucrezi.

Pasul 2: Scoate pieptenele pentru a defini un contur

Recomandare: Conturează în jurul bărbii. Întâi gâtul, apoi obrajii și buza superioară

Scoate pieptenele și folosește direct capul aparatului pentru îngrijirea bărbii pentru a începe să definești stilul barbișon. Tunde încet, de la gât spre marginile bărbiei, apoi pe obraji și buza superioară, până când obții conturul de barbișon dorit. Acest pas are legătură cu crearea formei în jurul bărbii înainte de a definitiva designul final. Acestea fiind spuse, forma ar trebui să se contureze deja și vei putea observa cum se ivește barbișonul.

Pasul 3. Conturează-ți barbișonul cu accesoriul de precizie pentru tuns

Recomandare: Definește-l în două etape, tunzând în sens opus liniei părului

Acum ajungem la partea de detalii. Întâi tunde părul de la bărbie spre ureche pentru a obține linii clare, estetice pe ambele părți ale barbișonului. Folosește treceri continue, atent și încet. Tunsul în sensul opus liniei părului te ajută să eviți intrarea accidentală în conturul bărbii, ceea ce ar anula stilul și ar strica forma la care lucrai deja. Procedează așa pentru marginea stângă și dreaptă a barbișonului, verificând cu atenție dacă părțile sunt tunse simetric. Apoi, odată ce ești mulțumit de ambele părți, poți adăuga barbișonului unghiuri ascuțite. Cel mai simplu mod pentru aceasta e să miști aparatul în jos. Ai grijă în special în jurul zonei unde ambele părți se unesc cu mustața și înspre bărbie. Liniile clare și îndrăznețe îți vor defini cel mai bine barba, conferind acel stil și look definit cu precizie.

Pasul 4: Bărbierește fin fața pentru a sublinia barbișonul

Recomandare: Pentru un bărbierit extrem de fin, folosește aparatul de ras Gillette inclus

Apoi, este momentul să bărbierești fin gâtul, obrajii și maxilarul. Pentru un bărbierit ușor și fin, poți folosi aparatul de ras Gillette, furnizat împreună cu aparatul pentru îngrijirea bărbii Braun. Pregătește pielea umezind-o cu apă caldă și aplică o spumă de ras. Apoi bărbierește în sensul opus creșterii firelor de păr cu treceri individuale, continue, până când pielea din afara zonei barbișonului este netedă și fină. Asigură-te că verifici cu atenție zona de sub bărbie, ca să nu razi conturul, deoarece această margine clară este o trăsătură deosebit de importantă a stilului barbișon.

Pasul 5. Hidratează și întreține barbișonul

Recomandare: Dacă folosești bapelsam de păr normal pe barbă o vei păstra bine îngrijită

Acum că ai realizat barbișonul, clătește-ți fața și protejează pielea folosind un produs de hidratare fără alcool, pentru a preveni uscarea acesteia după bărbierit. Tot ce trebuie să faci este să gestionezi acele fire rebele, în special în jurul zonei mustății. În mod ideal, trebuie să îngrijești barba cel puțin o dată pe săptămână pentru a menține aspectul unui barbișon sculptat și întreținut. De asemenea, ajută dacă speli barbișonul la fiecare 2-3 zile pentru a-l păstra proaspăt și bine îngrijit. Dacă folosești un balsam de păr normal vei avea o barbă elegantă, ușor de aranjat. De asemenea, în funcție de forma barbișonului, ceara și uleiul de barbă te vor ajuta să o îmblânzești. Un stil de barbă excelent cum este barbișonul merită toată prospețimea de care poate beneficia.

Alte stiluri de barbă

Uită-te cum pot fi aranjate aceste alte look-uri clasice cu barbă

Barbă nerasă

Rapid, elegant și nepretențios, acesta este un stil de barbă excelent pentru orice formă a feței.

Barbă nerasă

Mustață

Îndrăzneață, puternică și distinctă, mustața este o declarație mare pentru o barbă mică.

Mustață

Chin strap

Un stil unic care îți accentuează trăsăturile și conferă multă personalitate feței.

Chin strap

Descoperă gama de aparate de
tuns Braun pentru obținerea
unui look perfect

Consimțământ Cookie-uri