Cum să îți aranjezi barba în stilul chin strap

Cum să îți aranjezi barba în stilul chin strap

Cum să îți aranjezi barba în stilul chin strap

Mai clasic decât stilul de barbă chin strap nici că se poate. Popular la finalul secolului al 18-lea și al 19-lea, a beneficiat în prezent de o revenire datorită vedetei de F1 Lewis Hamilton și lui Stormzy, artistul de grime, ambii purtând acest stil în ultima vreme.

Chin strap este un stil de barbă unic, fără mustață și cu o margine clar definită în jurul maxilarului, conferind multă personalitate feței bărbatului. Tinde să îi avantajeze pe cei cu o față mai ovală sau pe cei cu un maxilar puternic, întrucât ajută la sublinierea trăsăturilor. De asemenea, este esențial să îți crească păr care să acopere tot maxilarul și toată bărbia, pe ambele părți ale feței. Asta definitivează stilul chin strap.

Stilul necesită anumite abilități și o mână fermă, dar dacă urmezi cu atenție pașii de mai jos îți promitem că merită efortul. Așadar, fără a mai lungi vorba, iată pașii de bază pentru obținerea stilului chin strap - un look clasic care nu îți ocupă prea mult timp.

Pasul 1. Crește barba la o lungime constantă

Recomandare: Crește barba la aproximativ 2 cm și asigură-te că perciunii și barba se unesc

Stilurile de barbă chin strap variază de la cel mai subțire, tip creion, care poate avea o lățime de 2 mm până la cel gros, care are între 1 și 2 cm. Nu lăsa o lățime a bărbii mai mare de 2 cm, altfel vei pierde marginea definită a stilului. Îți recomandăm stilul chin strap gros, deoarece face look-ul mai remarcabil. Indiferent de ce lățime alegi, vei avea nevoie de o barbă cu lungimea de 1-2 cm ca să ai cu ce lucra.

Pasul 2. Tunde barba la lungimea dorită

Atașează pieptenele de 1 - 10 mm la aparatul pentru îngrijirea bărbii Braun și selectează lungimea dorită a bărbii de la rotița de precizie. Aceste bărbi arată bine la o lungime între cea a bărbii nerase și 10 mm. După ce ai selectat lungimea dorită, tunde toată barba pentru a obține o lungime uniformă. Ajută să treci în sensul opus creșterii firelor de păr facial cu aparatul - pentru rezultate desăvârșite.

Pasul 3. Definește forma bărbii tip chin strap

Recomandare: Păstrează lățimea simetrică, alternând marginile pe măsură ce tunzi treptat

Detașează pieptenele de la aparatul pentru îngrijirea bărbii și începe să definești cu grijă forma bărbii, inclusiv zona mustății. Concentrează-te pe scurtarea întregului păr facial din afara zonei pentru bărbie. Acest lucru te va ajuta mai târziu când vei bărbieri fin această suprafață. Apoi definește cu grijă barba de pe bărbie, cu treceri atente, lente pornind de la linia părului, păstrând barba îngustă și dreaptă. E mai bine să începi cu o linie mai groasă și să o reduci, în funcție de ce preferi. În această etapă este important să te asiguri că lățimea bărbii este simetrică; poți face acest lucru verificând trecerile într-o oglindă clară.

Pasul 4. Bărbierește fin pentru un look mai îngrijit

Recomandare: Pentru un bărbierit extrem de fin, folosește aparatul de ras Gillette inclus

Acum că ai forma clar definită, este momentul să bărbierești fin fața cu aparatul de ras Gillette inclus, pentru un aspect extrafin. Când aplici spuma sau crema, asigură-te că eviți să acoperi barba tunsă recent (și atent) – n-ai vrea să riști raderea acestei capodopere! Bărbierește în sensul opus creșterii firelor de păr cu treceri individuale, continue, până când pielea din afara zonei bărbii este netedă și fină. Ca a unui bebeluș. Dar cu barbă.

Pasul 5. Hidratează și întreține barba tip chin strap

Așa cum am mai spus, spre deosebire de alte stiluri de barbă, acesta are nevoie de un pic mai multă atenție și grijă în ceea ce privește întreținerea generală. Asigură-te că îți păstrezi noua barbă îngrijită periodic, ca să nu pierzi controlul asupra acesteia. Barba tip chin strap este un stil foarte precis și fin, așa că îngrijirea periodică este obligatorie. Recomandăm bărbierirea la fiecare 2-3 zile, în funcție de cât de rapid îți crește părul facial, ca să poți menține controlul asupra formei generale a stilului. Poți să încerci diferite lungimi, lățimi și forme pentru barba ta, pe măsură ce crește.

În sfârșit, poți să experimentezi cu diferite lungimi și lățimi pentru barba ta tip chin strap. De exemplu, un chin strap îngust, ca o fâșie poate arăta foarte elegant, iar dacă crește mai mult poți fi inspirat să îl unești într-un barbișon.

Există nenumărate posibilități. Din fericire, bărbieritul nu este una din ele.

Alte stiluri de barbă

Uită-te cum pot fi aranjate aceste alte look-uri clasice cu barbă

Barbișon

Compromisul perfect și simplu între o barbă plină și o mustață.

Barbișon

Barbă nerasă

Rapid, elegant și nepretențios, acesta este un stil de barbă excelent pentru orice formă a feței.

Barbă nerasă

Mustață

Îndrăzneață, puternică și distinctă, mustața este o declarație mare pentru o barbă mică.

Mustață

Descoperă gama de aparate de
tuns Braun pentru obținerea
unui look perfect

Consimțământ Cookie-uri