Cum să: Mustață

Cum să aranjezi mustața

Cum să-ți aranjezi mustața

Dacă vrei să ai un stil de barbă îndrăzneț, puternic și distinct, look-ul cu mustață poate fi cel potrivit pentru tine. O comoară evidentă printre toate stilurile de barbă și o declarație mare pentru o barbă mică, stilul mustață necesită îngrijire periodică, atenție la detalii și bun gust, dar arată excelent atunci când e făcut cum trebuie. Iată tot ce trebuie să faci pentru aceasta, în 5 pași simpli.

Pasul 1. Lasă barba să crească 2 cm

La fel ca în cazul majorității stilurilor de barbă, este nevoie să lași barba să crească în prealabil, ca să ai lungimea și grosimea necesare pentru a-ți aranja părul facial fără nicio limitare. 2 cm pare să fie o lungime excelentă pentru mustață, întrucât nu e nici prea scurtă, nici prea stufoasă. Dar dacă vrei o mustață ghidon, trebuie să o lași să crească mai mult. Odată ce ți-a crescut barba și ai o bază bună cu care să lucrezi, ești gata să transformi sălbaticul într-un gentleman.

Pasul 2. Tunde barba la circa 10 mm

Recomandare: Folosește pieptenele de 1-10 mm la setarea de 10 mm pentru a avea o bază uniformă

Înainte de a te concentra pe zona buzei superioare, e momentul să începi procesul de eliminare a bărbii. Atașează pieptenele la aparatul pentru îngrijirea bărbii Braun și selectează lungimea dorită a mustății cu ajutorul rotiței de precizie. Cel mai bine e între 1 și 2 cm, dar vezi ce merge pentru tine. Apoi folosește aparatul de tuns la această setare pentru a nivela toată barba. Asigură-te că nu ai fire de păr rebele sau ascunse sub bărbie sau pe orice altă parte a feței. Acum că ai obținut lungimea potrivită pe toată fața, ești gata să sculptezi.

Pasul 3. Conturează mustața cu aparatul pentru îngrijirea bărbii

Recomandare: Mai întâi, lucrează ocolind mustața, începând cu gâtul, obrajii și bărbia

Scoate pieptenele și folosește direct capul aparatului pentru îngrijirea bărbii pentru a contura stilul mustață. Cel mai bun pentru aceasta este să ocolești mustața, acoperind zona gâtului, obrajilor și bărbiei. Amintește-ți să ocolești zona buzei superioare în timp ce faci acest lucru. Odată ce a mai rămas doar zona mustății, poți începe să lucrezi la forma concretă. Începe cu lateralele mustății, mai întâi cu o lățime mai mare, apoi redu treptat până când sunt elegante și îngrijite. Folosește treceri lente și atente pentru acest lucru – stilul mustață necesită meticulozitate. De asemenea, păstrează simetria alternând părțile cu fiecare trecere – nimeni nu are nevoie de o mustață strâmbă.

Pasul 4. Bărbierește fin pentru a accentua mustața

Recomandare: Pentru un bărbierit extrem de fin, folosește aparatul de ras Gillette inclus

Apoi, este momentul să bărbierești fin gâtul, obrajii, bărbia și maxilarul. Pentru un bărbierit ușor și fin, poți folosi aparatul de ras Gillette, furnizat împreună cu aparatul pentru îngrijirea bărbii Braun. Pregătește pielea umezind-o cu apă caldă și aplică o spumă de ras. Bărbierește în sensul opus creșterii firelor de păr cu treceri individuale, continue, până când pielea din afara zonei mustății este netedă și fină.

Asigură-te că verifici zonele mai greu accesibile de sub bărbie, unde maxilarul se unește cu gâtul și sub buza inferioară, pentru ca fiecare centimetru al feței să fie neted și fără păr, cu excepția singurei zone care trebuie să vorbească, anume noua ta mustață fin sculptată și purtată cu mândrie.

Pasul 5. Hidratează, ajustează și aranjează pe parcurs

Arată bine? Acum nu trebuie decât să clătești fața și să hidratezi cu un produs de hidratare fără alcool, pentru a preveni uscarea după bărbierit.

Restul ține de tine, să ajustezi, modifici și să aranjezi pe parcurs. E timpul să fii prevăzător cu noua ta mustață, așa că asigură-te că o ajustezi la fiecare două zile verificând firele rebele, păstrând ambele părți ale mustății uniforme, păstrând restul feței bărbierită fin și, bineînțeles, încercând mai multe feluri diferite de a purta mustața. Sunt multe opțiuni pentru aranjarea bărbii; ceara și balsamurile ajută la obținerea de diferite forme, variații și detalii. Dacă ți-ar plăcea să ai o mustață mai impresionantă, de ce să nu o lași să crească mai lungă, pentru un stil ghidon și să răsucești vârfurile cu ceară de barbă, ca să fii un mustăcios desăvârșit?

Oricum ar fi, acum ai un stil legendar.

Alte stiluri de barbă

Uită-te cum pot fi aranjate aceste alte look-uri clasice cu barbă

Chin strap

Un stil unic care îți accentuează trăsăturile și conferă multă personalitate feței.

Chin strap

Barbișon

Compromisul perfect și simplu între o barbă plină și o mustață.

Barbișon

Barbă nerasă

Rapid, elegant și nepretențios, acesta este un stil de barbă excelent pentru orice formă a feței.

Barbă nerasă

Descoperă gama de aparate de
tuns Braun pentru obținerea
unui look perfect

Consimțământ Cookie-uri