Metode de îndepărtare a părului

Metode de îndepărtare a părului

Metode de îndepărtare a părului de la rădăcină

Cu aceste metode îndepărtezi părul corporal de la rădăcină. Părul va creşte după mai multe săptămâni, iar atunci când creşte, firele sunt de obicei mai subţiri şi mai moi. Principalul avantaj al îndepărtării părului de la rădăcină este ca te poţi bucura de o piele mai fină timp de până la patru săptămâni. Află mai multe despre diferite metode de îndepărtare a părului de la rădăcină şi păreri pro şi contra.

Epilare

Aplicare:

Un dispozitiv portabil cu pensete rotative îndepărtează părul din mers când este trecut pe suprafaţa pielii.

Recomandat pentru:
Toate zonele corpului – picioare, axilă, braţe, inghinal şi faţă

Avantaje:
Rezultatul este o piele ultrafină, care se menţine aşa până la patru săptămâni. Procedura este lipsită de complicaţii, iar noile modele de epilatoare dispun de un accesoriu suplimentar pentru îndepărtarea părului nedorit din anumite zone, cum este faţa.

Dezavantaje:
Ar putea fi neplăcut în zonele mai sensibile.

Calificativ de înfrumuseţare:
Epilatoarele pot îndepărta fire de păr cu o lungime de minimum 0,5 mm, spre deosebire de ceară, în cazul căreia părul trebuie să crească 2 mm pentru rezultate optime. Astfel, în cazul epilatoarelor, nu este nevoie să aştepţi creşterea inestetică a părului.

Părerea medicului dermatolog:
„Deoarece în cazul epilării părul este îndepărtat de la rădăcină, când creşte la loc, vârfurile devin conice şi par mai fine. În plus, epilarea reduce numărul firelor de păr crescute sub piele.”

Metode de îndepărtare a părului

Epilarea cu ceară

Aplicare:

Aplică ceară fierbinte sau rece pe piele, în sensul de creştere a părului. Apoi, după ce se întăreşte, apucă o bandă textilă şi trage-o în direcţia inversă sensului de creştere a firului de păr pentru a smulge şi părul odată cu banda. O altă variantă sunt benzile textile înmuiate deja în ceară.

Recomandat pentru:
Picioare, inghinal, axilă şi buza superioară

Avantaje:
În urma epilării cu ceară, poţi aştepta câteva săptămâni până când părul va creşte din nou.

Dezavantaje:
Poate fi dureros. În plus, trebuie să aştepţi până când părul creşte suficient pentru a-l putea epila cu ceară, iar acest lucru poate reprezenta o problemă dacă vrei să îţi dezgoleşti picioarele sau pur şi simplu deteşti senzaţia părului care creşte. Dacă o faci singură poţi avea bătăi de cap, iar epilatul la un salon ar putea fi scump. În plus, firele foarte scurte pot scăpa la epilatul cu ceară.

Calificativ de înfrumuseţare:
Este bine dacă îndepărtarea zilnică a părului ţi se pare o provocare şi eşti pregătită pentru un tratament profesional.

Părerea medicului dermatolog:
După ce te epilezi cu ceară, pielea poate rămâne uscată. Aplică după epilat o loţiune calmantă, ideal una cu aloe vera.

Epilare cu aţă

Aplicare:

Ia fire textile fine şi răsuceşte-le în jurul firului de păr, apoi depărtează-le rapid pentru a îndepărta odată cu ele şi părul.

Recomandat pentru:
Zone mici şi delicate, cum sunt sprâncenele şi buza superioară.

Avantaje:
Firele de păr sunt îndepărtare de la rădăcină şi de aceea cresc mai lent, fără vârfuri aspre.

Dezavantaje:
Un proces destul de lent, deoarece firele de păr trebuie smulse unul câte unul. De asemenea, este o procedură care necesită o tehnică specială şi, de aceea, trebuie executată de un profesionist.

Calificativ de înfrumuseţare:
Perfect pentru sprâncene. Nicio femeie nu va mai vrea să se penseze după ce a încercat această metodă.

Părerea medicului dermatolog:
„Epilarea cu aţă nu este foarte traumatizantă pentru piele şi, de aceea, este perfectă pentru zonele sensibile, cum sunt sprâncenele şi buza superioară.”

Metode de îndepărtare a părului de la suprafaţă

Cu aceste metode îndepărtezi firele de păr de la lungimea care depăşeşte suprafaţa pielii. În general, acest lucru se realizează destul de uşor, dar procesul trebuie reluat foarte des. Află care sunt metodele de îndepărtare a firelor de păr şi care sunt diferenţele dintre ele.

Rasul cu aparate electrice

Aplicare:

Deplasarea unei maşini de ras electrice mici, cu o sită mică la un capăt, pe suprafaţa pielii şi tăierea părului. Lamele se deplasează în lateral şi taie firele de păr în contact cu marginea sitei.

Recomandat pentru:
Picioare, inghinal şi axilă

Avantaje:
O metodă rapidă, sigură şi disponibilă oriunde, deoarece este o metodă cu aplicare „uscată”. De asemenea, este o opţiune recomandată persoanelor cu piele foarte sensibilă.

Dezavantaje:
Efectul de prospeţime „fără păr” nu durează la fel de mult ca şi în cazul rasului umed. De asemenea, aparatul de ras trebuie îngrijit, iar acest lucru presupune curăţarea regulată şi schimbarea anuală a lamei.

Calificativ de înfrumuseţare:
O metodă delicată şi rapidă de îndepărtare a părului.

Părerea medicului dermatolog:
„Aceasta este opţiunea confortabilă de îndepărtare a părului, suficient de delicată pentru a putea fi folosită de oricine. Totuşi, nu o folosi dacă ai deja pielea iritată în urma unor tăieturi sau eczeme.”

Metode de îndepărtare a părului de la suprafaţă

Rasul umed

Aplicare:

Deplasarea lamelor pe pielea umezită pentru tăierea părului de la suprafaţă.

Recomandat pentru:
Picioare, axile şi inghinal

Avantaje:
O metodă rapidă, eficientă, şi nedureroasă, care exfolieză delicat pielea uscată de pe picioare şi le conferă un aspect extrafin.

Dezavantaje:
Deşi rasul îţi pune în evidenţă pielea fină de pe picioare, pentru a menţine acest aspect trebuie să te razi foarte des.

Calificativ de înfrumuseţare:
O opţiune perfectă pentru femeile ocupate.

Părerea medicului dermatolog:
„Rasul este o opţiune comodă, dar trebuie să o faci perfect. Nu îţi recomandăm să foloseşti doar apă şi săpun, deoarece pielea va avea un aspect uscat, descuamat. Întotdeauna este bine să foloseşti un gel de ras hidratant”.

Creme epilatoare

Aplicare:

Dizolvarea rapidă a părului de la suprafaţa pielii. După aplicare, crema este lăsată pe piele până la 10 minute, apoi este îndepărtată lent, antrenând şi firele de păr.

Recomandat pentru:
Buza superioară, inghinal şi axilă

Avantaje:
O metodă ieftină şi nedureroasă.

Dezavantaje:
Uneori îţi poate da bătăi de cap şi poate fi greu de aplicat. În mod normal, produsele aveau un miros neplăcut. Totuşi, unele nu erau atât de rele. Iritarea pielii ar putea fi, de asemenea, o problemă şi, de aceea, îţi recomandăm să faci o probă pe o zonă mică de piele cu 24 de ore înainte de aplicarea cremei.

Calificativ de înfrumuseţare:
Perfectă pentru zonele restrânse, cum sunt faţa şi axila

Părerea medicului dermatolog:
„Dacă ai pielea sensibilă, cremele epilatoare ar putea să nu fie opţiunea perfectă, deoarece produsele chimice pe care le conţin pot provoca reacţii alergice sau iritaţii. Testează întotdeauna crema pe o porţiune mică, recomandabil pe partea interioară a braţului, preferabil chiar de două ori, înainte de a o utiliza pe picioare sau pe faţă.”

S-ar putea să îţi placă şi asta:

Epilatoare Braun Silk-épil

Epilatoare Braun Silk-épil

Cea mai rapidă și precisă epilare pentru o piele fină ca la saloanele de înfrumusețare timp de până la 4 săptămâni.

Prea bun pentru a fi păstrat secret: Cele mai bune 8 aspecte privind epilarea

Totul despre epilare

Prea bun pentru a fi păstrat secret: Cele mai bune 8 aspecte privind epilarea.

Consimțământ Cookie-uri