IPL sau îndepărtarea părului cu laser

IPL sau îndepărtarea părului cu laser versus îndepărtarea părului cu laser

În momentul de față este disponibilă o gamă largă de dispozitive și de servicii la saloanele de înfrumusețare pentru îndepărtarea părului pe bază de lumină. Toate metodele îți asigură o piele fină și fără fire de păr, dar cum alegi între metodele de îndepărtare a părului cu laser și cu tehnologie IPL (lumină intens pulsată)? Este necesar să mergi întotdeauna la salonul de înfrumusețare sau poți face acest lucru și singură, acasă, la fel de eficient?

Diferența dintre laser și IPL

Diferența de bază între laser și IPL este tipul de lumină. Tehnologia IPL (lumină intens pulsată) implică o sursă de lumină cu bandă largă pulsată, iar tehnologia laser o sursă de lumină coerentă, monocromatică. Ambele metode acționează asupra melaninei din foliculul pilos și ambele metode au rezultate permanente. Tratamentul profesionist cu laser funcționează mai selectiv și prin urmare energia foarte mare va fi concentrată pe foliculul pilos și nu pe pielea din jurul acestuia. Prin urmare, tratamentul profesionist cu laser va avea rezultate rapide și este adecvat pentru culori mai închise ale pielii. Energia, frecvența și culoarea părului sunt factori determinanți pentru eficiența tratamentului, iar sursa de lumină, fie că este laser sau un flux de lumină intens pulsată, are un rol minor.

Laser

Laser

Sursă de lumină coerentă, monocromatică.

IPL

IPL

Sursă de lumină cu bandă largă pulsată

Metodele

Atât lumina laser, cât și impulsurile IPL ajung la rădăcina firului de păr prin intermediul melaninei. Această stimulare are un efect de „deteriorare” asupra rădăcinii firelor de păr și după câteva sesiuni de tratament vor inhiba producerea firelor de păr. Părul de culoare închisă și pielea de culoare deschisă reprezintă combinația perfectă pentru a obține rezultatele cele mai bune.

Metodele

Merită să mergi la salonul de înfrumusețare pentru îndepărtarea părului?

Ce preferi, îndepărtarea părului acasă sau la un salon de înfrumusețare? Dacă faci acest lucru acasă vei economisi timp, dar va trebui să îl faci în mod regulat. Îndepărtarea părului la un salon de înfrumusețare îți oferă în plus cunoștințele de specialitate ale unui profesionist și poate duce la rezultate mai rapide. Rezultatele vor fi similare în ambele cazuri: o reducere considerabilă a părului corporal.

Merită să mergi la salonul de înfrumusețare pentru îndepărtarea părului?

Braun Silk-expert Pro este singurul aparat IPL echipat cu tehnologie SensoAdapt™.

Un senzor de culoare a pielii de ultimă generație scanează în permanență culoarea pielii și adaptează automat intensitatea luminoasă.

Braun Silk-expert Pro este singurul aparat IPL echipat cu tehnologie SensoAdapt™.
Consimțământ Cookie-uri