Braun Series 9 – Rezultatele studiilor

Series 9 – Rezultatele studiilor

Rezultatele studiilor pentru fundamentarea mesajelor publicitare: „Cel mai eficient și excepțional de confortabil bărbierit/aparat de ras din lume, testat pe o barbă de trei zile.”

Pentru fundamentarea mesajelor publicitare „Cel mai eficient aparat de ras din lume” sau „Cel mai eficient bărbierit din lume, extrem de delicat, testat pe o barbă de trei zile” au fost efectuate patru studii (denumite în continuare: studiile 1–4) în cadrul ipi „Institute für Produkt-Markt-Forschung” din Stuttgart, Germania, în cadrul cărora aparatul de ras Braun Series 9 a fost testat în mod subiectiv de clienți, comparativ cu patru produse concurente diferite.
Termenul „eficiența bărbieritului” se referă la cantitatea de păr pe care aparatul de ras o îndepărtează la o trecere/într-o unitate de timp; „acțiunea delicată asupra pielii” se referă la cât de puțin iritată este pielea în timpul bărbieritului și după aceea, mai exact cât este de confortabil bărbieritul.

Dispozitivele concurente testate au fost aparate de ras premium de la următoarele firme concurente: Philips, Panasonic și Remington – cuprinzând două sisteme rotative pentru bărbierit (versiunea actualizată Philips Series 9000 (9711) și Remington HyperFlex) și două sisteme liniare oscilante (versiunea actualizată Panasonic Lamdash 5 (ES-CLV9A) și Remington SmartEdge Pro).

Studiul 1

Comparație între Braun Series 9 (9090cc) și versiunea actualizată Philips Series 9000 (9711) într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul nr.: M165023)

Obiectivul testului:

Comparație între Braun Series 9 și Philips Series 9000, versiunea actualizată, în ceea ce privește performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe percepția personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 4 mai 2016 - 30 iunie 2016
Subiecții testului: 107 bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, bărbieriți fin, care se bărbieresc de cel puțin trei - patru ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească 150 de euro pentru un aparat de ras.
Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 51% să utilizeze acasă un sistem rotativ de bărbierit, iar 49% un sistem oscilant liniar de bărbierit. Studiul a fost realizat pe o barbă de trei zile și pe una de 24 de ore.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat la institutul de testare, sub supravegherea unui manager de studiu. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu Braun Series 9 și cealaltă jumătate cu Philips Series 9000, versiunea actualizată. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiectul studiului a evaluat următoarele caracteristici ale bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic: precizia, viteza (eficiența), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit.
Rezultate: Braun Series 9 a primit o evaluare semnificativ mai bună decât Philips Series 9000, versiunea actualizată, pe o barbă de 24 de ore și de trei zile, având în vedere următoarele caracteristici ale bărbieritului (printre altele) precizia (nivel de încredere de 95% pentru o barbă de 24 de ore/nivel de încredere de 99% pentru o barbă de trei zile), viteza (nivel de încredere de 99% pentru ambele tipuri de barbă) și timpul alocat bărbieririi (nivel de încredere de 99% pentru ambele tipuri de barbă) — Îndepărtarea firelor de păr rămase (nivel de încredere de 95%), precum și satisfacția oferită de bărbierit (nivel de încredere de 99%) au fost evaluate drept semnificativ mai bune în cazul bărbii de trei zile.
Cele două aparate de ras au fost evaluate drept egale din punctul de vedere al acțiunii delicate asupra pielii.

Studiul 2

Comparație între Braun Series 9 și Panasonic Lamdash 5, versiunea actualizată (ES-CLV9A) într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul nr.: M165004)

Obiectivul testului:

Comparație între Braun Series 9 și Panasonic Lamdash 5, versiunea actualizată, în ceea ce privește performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe percepția personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 2 martie 2016 - 8 aprilie 2016
Subiecții testului: 100 bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, bărbieriți fin, care se bărbieresc de cel puțin trei - patru ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească 150 de euro pentru un aparat de ras.
Toți participanții utilizează acasă un aparat de ras cu sistem oscilant liniar. Studiul a fost efectuat pe o [2]barbă de trei zile și pe una de 24 de ore.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat la institutul de testare, sub supravegherea unui manager de studiu. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, o jumătate fiind bărbierită cu Series 9 și cealaltă jumătate cu Panasonic Lamdash 5, versiunea actualizată (ES-CLV9A). În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiectul studiului a evaluat următoarele caracteristici ale bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic: precizia, viteza (eficiența), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit.
Rezultate: Braun Series 9 a primit o evaluare semnificativ mai bună în cazul bărbilor de trei zile cu privire la caracteristici ale bărbieritului cum ar fi viteza (eficiența), precizia și adaptarea la zonele cu probleme, precum și timpul alocat bărbieririi (: nivel de încredere de 95%) față de Panasonic Lamdash 5, versiunea actualizată. Cele două aparate de ras au fost evaluate drept egale din punctul de vedere al preciziei și vitezei (eficienței) pe o barbă de 24 de ore. Acțiunea delicată asupra pielii, precum și îndepărtarea firelor de păr rămase în zonele cu probleme pentru ambele tipuri de barbă au fost evaluate drept egale pentru cele două aparate de ras.

Studiul 3

Comparație între Braun Series 9” și „Remington HyperFlex Pro XR 1370” într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul nr.: M 135113)

Obiectivul testului:

Comparație între Braun Series 9 și Remington HyperFlex Pro XR1370 privind performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe percepția personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Obiectivul testului:

Locație: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 11 noiembrie 2013 - 15 noiembrie 2013
Subiecții testului: 103 bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, bărbieriți fin, care se bărbieresc de cel puțin trei ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească 130 de euro pentru un aparat de ras. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant liniar de bărbierit. Studiul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat la institutul de testare, sub supravegherea unui manager de studiu. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu Braun Series 9 și cealaltă jumătate cu Remington HyperFlex. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiectul studiului a evaluat următoarele caracteristici ale bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic: precizia, viteza (eficiența), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit.
Rezultate: Pentru caracteristici cum ar fi precizia, viteza (eficiența), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii în timpul și după bărbierit, aparatul de ras Braun Series 9 a primit o evaluare semnificativ mai bună (: nivel de încredere de 95%) pentru bărbile de trei zile decât aparatul de ras Remington HyperFlex. Acest rezultat a fost obținut și la evaluarea acestor caracteristici în cazul zonelor cu probleme. De asemenea, timpul alocat bărbieririi fiecărei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt cu Braun Series 9 decât cu Remington HyperFlex.

Studiul 4

Comparație între Braun Series 9 și Remington SmartEdge Pro XF 8700 într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul nr.: 155015)

Obiectivul testului:

Comparație între Braun Series 9 și Remington Smart Edge Pro privind performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul clienților. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe percepția personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: ipi Institute für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 9 martie 2015 - 2 aprilie 2015
Subiecții testului: 52 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, bărbieriți fin, care se bărbieresc de cel puțin trei ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească 130 de euro pentru un aparat de ras.
Toți participanții utilizează deja acasă un aparat de ras cu sistem oscilant liniar. Studiul a fost realizat pe o [2]barbă de trei zile și pe una de 24 de ore.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat la institutul de testare, sub supravegherea unui manager de studiu. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, o jumătate fiind bărbierită cu Series 9 și cealaltă jumătate cu Remington Smart Edge Pro. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiectul studiului a evaluat următoarele caracteristici ale bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic: precizia, viteza (eficiența), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit.
Rezultate: La caracteristicile precizie, viteză (eficiență), îndepărtarea firelor de păr rămase și acțiunea delicată asupra pielii în timpul și după bărbierit, aparatul de ras Braun Series 9 a primit o evaluare semnificativ mai bună ( nivel de încredere de 95%) pentru bărbi de trei zile și bărbi de 24 de ore decât aparatul de ras Remington Smart Edge Pro. Acest rezultat a fost obținut și la evaluarea acestor caracteristici în cazul zonelor cu probleme. De asemenea, timpul alocat bărbieririi fiecărei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt cu Braun Series 9 decât cu Remington Smart Edge Pro.

Studiul 5

Evaluare obiectivă a eficienței bărbieritului aparatelor „Braun Series 9” și „Philips Series 9000” (testul nr.: 235_CD_314E)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL [agenția de studii de piață SEICKEL], Frankfurt
Perioada: 15.09.2014 - 02.10.2014
Subiecții testului: Au fost aleși 22 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 23 și 49 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Philips Series 9000”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate sunt comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Philips Series 9000”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 30 de secunde pentru a măsura cantitatea de păr îndepărtată.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Philips Series 9000”.

Studiul 6

Măsurarea obiectivă a eficienței aparatelor „Braun Series 9” și „Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65” (testul nr.: 237_CS_314E)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Perioada: 19.10.2014 - 29.10.2014
Subiecții testului: Au fost aleși 28 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 22 și 47 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Toți participanții la test utilizează un sistem oscilant de bărbierit, având în vedere că ambele aparate de ras testate folosesc sisteme oscilante. Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate sunt comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Panasonic Lamdash 5”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 30 de secunde pentru a măsura cantitatea de păr îndepărtată.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65”.

Studiul 7

Măsurarea obiectivă a eficienței aparatelor de ras „Braun Series 9” și „Remington HyperFlex Pro XR1370” (testul nr.: 217_CS_413S)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Perioada: 14.11.2013 - 26.11.2013
Subiecții testului: Au fost aleși 24 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 22 și 49 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Remington HyperFlex Pro”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate au fost comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9” și cealaltă jumătate cu „Remington HyperFlex Pro”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 45 de secunde pentru efectuarea măsurătorilor.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Remington HyperFlex Pro”. Confirmarea realizării Studiilor 5–7 de către Marktforschungsagentur SEICKEL: