Ambasadorul Dream: Vettel

Ambasadorul Dream: Vettel

Ambasadorul Dream: Vettel

Din septembrie 2013, noul ambasador al Braun este Sebastian Vettel, pilot german de Formula 1, care concurează în prezent pentru echipa de curse austriacă Infiniti Red Bull Racing.

În primul său an ca pilot Red Bull (2009), Vettel a terminat sezonul pe locul doi în clasamentul mondial. În prezent este cel mai tânăr cvadruplu campion mondial F1 din istorie, câştigând titlul în 2010, 2011, 2012 şi 2013.

S-a născut în Heppenheim, lângă Frankfurt, iar visul său de a deveni pilot de curse a început la vârsta de 3 ani, atunci când s-a urcat prima dată într-un kart şi a refuzat să mai coboare. La 7 ani era cel mai tânăr pilot de pe circuitul Kerpen-Manheim, unde a debutat şi Schumacher. A terminat al doilea şi a primit trofeul de la Michael Schumacher. Din ziua aceea, Vettel şi-a propus şi a muncit din greu pentru a-şi atinge visul, avându-l drept erou pe Michael Schumacher. La vârsta de 8 ani a început să participe la Kart Series, câştigând mai multe titluri, printre care Campionatul German de Karting pentru Juniori, Monaco Kart Cup şi Campionatul European de Karting pentru Juniori. Vettel a trecut la maşini de curse în 2002, după ce a câştigat Campionatul de Seniori ICA Kart şi deţine numeroase titluri de „cel mai tânăr câştigător de Formula 1″.

Nici în prezent Vettel nu a pierdut contactul cu visul său, antrenându-se iarna în taberele de gheaţă din Finlanda şi vara în pădurile tropicale din Bali. Odată i-a mărturisit unui jurnaliste că „ar pilota în F1 pe gratis″ pentru că şi-a găsit „pasiunea în viaţă″.

Ambasadorul Braun Sebastian Vettel