Braun Series 9 – Rezultatele studiilor

Series 9 – Rezultatele studiilor

care susțin afirmația „Cel mai eficient și confortabil bărbierit/aparat de ras din lume, testat pe o barbă de trei zile”.

Au fost realizate șapte studii diferite pentru a susține următoarele mesaje publicitare: „Cel mai eficient și confortabil aparat de ras din lume” sau „Cel mai eficient și confortabil bărbierit din lume”.
Patru studii (denumite mai jos studiile 1–4) au fost alocate ipi Institut für Produkt-Markt-Forschung [Institutul de cercetare produse și piață ipi] din Stuttgart. Acest institut a desfășurat teste subiective în rândul consumatorilor pentru a compara aparatul de ras „Braun Series 9” cu patru produse concurente diferite.
În alte trei studii (denumite mai jos studiile 5–7), eficiența aparatelor de ras „Braun Series 9” pe o barbă de trei zile, comparativ cu trei produse concurente, a fost stabilită în mod obiectiv, prin intermediul unui proces de măsurare optică. Prezentarea detaliată a fiecărui studiu este disponibilă mai jos.
Termenul „eficiența bărbieritului” se referă la cantitatea de păr pe care aparatul de ras o îndepărtează la o trecere/într-o unitate de timp; „acțiunea delicată asupra pielii” se referă la cât de puțin iritată este pielea în timpul bărbieritului și după aceea.

Dispozitivele concurente testate au fost aparate de ras premium de la următoarele firme concurente: Philips, Panasonic și Remington – cuprinzând două sisteme rotative pentru bărbierit („Philips Series 9000” și „Remington HyperFlex”) și două sisteme oscilante („Panasonic Lamdash 5” și „Remington SmartEdge Pro”). „Braun Series 9” este un aparat de ras cu sistem oscilant de bărbierit.

Studiul 1

Comparație între „Braun Series 9” și „Philips Series 9000 (s9731)” într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul ipi nr.: M145092)

Obiectivul testului:

Comparație între „Braun Series 9” și „Philips Series 9000” în ceea ce privește performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Acesta s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe opinia personală a subiecților testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: Studioul de teste pentru consumatori de la ipi Institut für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 03.11.2014 - 02.02.2015
Subiecții testului: Au fost aleși 100 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 60 de ani, fără barbă, care se bărbieresc de cel puțin cinci ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească cel puțin 150 de euro pentru un aparat de ras nou. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% dintre aceștia să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Philips Series 9000”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Studiul a fost realizat pe cei 100 de bărbați, atât pe o barbă de trei zile, cât și pe una de 24 de ore.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat sub supravegherea unui manager. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Philips Series 9000”. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiecții studiului au evaluat caracteristicile bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic ce a inclus următoarele elemente: „precizia”, „viteza (eficiența)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit”. Testul a inclus și aparatul de ras „Braun Series 7”, care a fost comparat cu „Philips Series 9000”.
Rezultate: Braun Series 9” a primit o evaluare semnificativ mai bună cu privire la toate caracteristicile bărbieritului, „precizie”, „viteză (eficiență)” și „îndepărtarea firelor de păr rămase”, atât pe o barbă de trei zile, cât și pe una de 24 de ore, (nivel de încredere: 99%) față de „Philips Series 9000”. Aparatul de ras „Braun Series 9” este învingător și cu privire la acțiunea delicată asupra pielii în timpul și după bărbierirea unei bărbi de trei zile (nivel de încredere de min. 95%). Evaluarea tuturor acestor caracteristici se aplică și în cazul zonelor cu probleme. Timpul alocat bărbieririi unei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt pe o barbă de trei zile cu „Braun Series 9” față de „Philips Series 9000”, mai exact 117 secunde („Braun Series 9”) față de 138 de secunde („Philips Series 9000”).

Studiul 2

Comparație între „Braun Series 9” și „Panasonic Lamdash 5 (ES-LV65-s5)” într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul ipi nr.: M135114)

Obiectivul testului:

Comparație între „Braun Series 9” și „Panasonic Lamdash 5” în ceea ce privește performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe opinia personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: Studioul de teste pentru consumatori de la ipi Institut für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 18.11.2013 - 22.11.2013
Subiecții testului: Au fost aleși 101 bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, fără barbă, care se bărbieresc de cel puțin trei ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească cel puțin 150 de euro pentru un aparat de ras. Toți participanții la test utilizează acasă un aparat de ras cu sistem oscilant, având în vedere că ambele aparate de ras testate folosesc sisteme oscilante. Testul a fost realizat numai pe barba de trei zile.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat sub supravegherea unui manager. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Panasonic Lamdash 5”. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiecții studiului au evaluat caracteristicile bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic ce a inclus următoarele elemente: „precizia”, „viteza (eficiența)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit”.
Rezultate: „Braun Series 9” a primit o evaluare semnificativ mai bună (nivel de încredere: minimum 95%) față de „Panasonic Lamdash 5” în ceea ce privește caracteristicile cuprinzătoare ale bărbieritului, „precizie”, „viteză (eficiență)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată” asupra pielii înainte și după bărbierirea unei bărbi de trei zile. Acest rezultat a fost obținut și la evaluarea tuturor acestor caracteristici în cazul zonelor cu probleme. Timpul alocat bărbieririi unei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt în cazul unei bărbi de trei zile cu „Braun Series 9” față de „Panasonic Lamdash 5”, mai exact 119 secunde („Braun Series 9”) față de 127 de secunde („Panasonic Lamdash 5”).

Studiul 3

Comparație între „Braun Series 9” și „Remington HyperFlex Pro XR 1370” într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul ipi nr.: M135113)

Obiectivul testului:

Comparație între „Braun Series 9” și „Remington HyperFlex Pro XR1370” privind performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe opinia personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: Studioul de teste pentru consumatori de la ipi Institut für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 11.11.2013 - 15.11.2013
Subiecții testului: Au fost aleși 103 bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, fără barbă, care se bărbieresc de cel puțin trei ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească cel puțin 150 de euro pentru un aparat de ras. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Remington HyperFlex Pro XR1370”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Testul a fost realizat numai pe barba de trei zile.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat sub supravegherea unui manager. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Remington HyperFlex”. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiecții studiului au evaluat caracteristicile bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic ce a inclus următoarele elemente: „precizia”, „viteza (eficiența)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit”.
Rezultate: „Braun Series 9” a primit o evaluare semnificativ mai bună cu privire la toate caracteristicile bărbieritului, „precizie”, „viteză (eficiență)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii”, atât pe o barbă de trei zile, cât și pe una de 24 de ore, (nivel de încredere: 99%) față de „Remington HyperFlex”. Acest rezultat a fost obținut și la evaluarea tuturor acestor caracteristici în cazul zonelor cu probleme. Timpul alocat bărbieririi unei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt în cazul unei bărbi de trei zile cu „Braun Series 9” față de „Remington HyperFlex”, mai exact 115 secunde („Braun Series 9”) față de 135 de secunde („Remington HyperFlex”).

Studiul 4

Comparație între „Braun Series 9” și „Remington SmartEdge Pro XF 8700” într-un test realizat în rândul consumatorilor (testul ipi nr. M155015)

Obiectivul testului:

Comparație între „Braun Series 9” și „Remington Smart Edge Pro” privind performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii, într-un test realizat în rândul utilizatorilor. Studiul s-a concentrat pe calcularea timpului de bărbierit și pe opinia personală a subiectului testului cu privire la performanța bărbieritului și acțiunea delicată asupra pielii.

Descrierea testului:

Locație: Studioul de teste pentru consumatori de la ipi Institut für Produkt-Markt-Forschung, Stuttgart
Perioada: 09.03.2015 - 02.04.2015
Subiecții testului: Au fost aleși 52 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, fără barbă, care se bărbieresc de cel puțin trei ori pe săptămână și sunt dispuși să plătească cel puțin 130 de euro pentru un aparat de ras. Toți participanții la test utilizează acasă un aparat de ras cu sistem oscilant, având în vedere că ambele aparate de ras testate folosesc sisteme oscilante. Studiul a fost realizat pe cei 52 de bărbați, atât pe o barbă de trei zile, cât și pe una de 24 de ore.
Modul în care a fost conceput testul: Testul de bărbierit a fost realizat sub supravegherea unui manager. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică o jumătate a fost bărbierită cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Remington Smart Edge Pro”. În ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Managerul studiului a cronometrat timpul de bărbierit pe o jumătate a feței. După bărbierit, subiecții studiului au evaluat caracteristicile bărbieritului pentru ambele părți ale feței cu ajutorul unui chestionar electronic ce a inclus următoarele elemente: „precizia”, „viteza (eficiența)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii înainte și după bărbierit”.
Rezultate: „Braun Series 9” a primit o evaluare semnificativ mai bună cu privire la toate caracteristicile bărbieritului, „precizie”, „viteză (eficiență)”, „îndepărtarea firelor de păr rămase” și „acțiunea delicată asupra pielii”, atât pe o barbă de trei zile, cât și pe una de 24 de ore, (nivel de încredere: 99%) față de „Remington Smart Edge Pro”. Acest rezultat a fost obținut și la evaluarea tuturor acestor caracteristici în cazul zonelor cu probleme. Timpul alocat bărbieririi unei jumătăți a feței este semnificativ mai scurt în cazul unei bărbi de trei zile cu „Braun Series 9” față de „Remington Smart Edge Pro”, mai exact 106 secunde („Braun Series 9”) față de 129 de secunde („Remington Smart Edge Pro”). Confirmarea Studiilor 1–4 de către Institutul ipi

Studiul 5

Evaluare obiectivă a eficienței bărbieritului aparatelor „Braun Series 9” și „Philips Series 9000” (testul nr.: 235_CD_314E)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL [agenția de studii de piață SEICKEL], Frankfurt
Perioada: 15.09.2014 - 02.10.2014
Subiecții testului: Au fost aleși 22 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 23 și 49 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Philips Series 9000”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate sunt comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Philips Series 9000”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 30 de secunde pentru a măsura cantitatea de păr îndepărtată.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Philips Series 9000”.

Studiul 6

Măsurarea obiectivă a eficienței aparatelor „Braun Series 9” și „Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65” (testul nr.: 237_CS_314E)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Perioada: 19.10.2014 - 29.10.2014
Subiecții testului: Au fost aleși 28 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 22 și 47 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Toți participanții la test utilizează un sistem oscilant de bărbierit, având în vedere că ambele aparate de ras testate folosesc sisteme oscilante. Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate sunt comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul s-a efectuat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9”, iar cealaltă jumătate cu „Panasonic Lamdash 5”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 30 de secunde pentru a măsura cantitatea de păr îndepărtată.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Panasonic Lamdash 5 blade ES-LV 65”.

Studiul 7

Măsurarea obiectivă a eficienței aparatelor de ras „Braun Series 9” și „Remington HyperFlex Pro XR1370” (testul nr.: 217_CS_413S)

Obiectivul testului:

Comparație obiectivă a eficienței cu care aparatele de ras testate îndepărtează o barbă de trei zile.

Descrierea testului:

Locație: CPRC (Centrul de cercetare pentru produse și consumatori) din Kronberg
Studiu realizat de: Marktforschungsagentur SEICKEL, Frankfurt
Perioada: 14.11.2013 - 26.11.2013
Subiecții testului: Au fost aleși 24 de bărbați pe baza următoarelor criterii:
Bărbați cu vârsta între 22 și 49 de ani, fără barbă, care se bărbieresc uscat de cel puțin cinci ori pe săptămână și folosesc acasă un aparat de ras care nu este mai vechi de patru ani și costă cel puțin 150 de euro. Subiecții studiului au fost împărțiți astfel încât 50% să utilizeze un sistem rotativ de bărbierit și 50% un sistem oscilant de bărbierit, deoarece unul dintre aparatele de ras de comparație folosește un sistem rotativ („Remington HyperFlex Pro”), iar celălalt un sistem oscilant („Braun Series 9”). Testul a fost realizat pe o barbă de trei zile.
Metoda de evaluare: Au fost realizate fotografii ale feței cu ajutorul unei lupe, înainte de bărbierit și după o perioadă de timp prestabilită. Numărul firelor de păr și lungimea vizibilă a acestora, privite de sus, au fost stabilite automat de sistemul de măsurare.
Parametru de măsurare: A fost măsurată precizia îndepărtării bărbii de trei zile în timpul bărbieritului. Valoarea măsurătorii reprezintă totalul lungimilor firelor de păr măsurate. Atunci când un aparat de ras este mai eficient, acesta lasă în urmă mai puține fire de păr și mai scurte la finalul unui interval egal de bărbierit; valoarea măsurătorii descrește într-o măsură mai mare. Aceasta este echivalentul impresiei vizuale a consumatorului. Rezultatele ambelor aparate de ras testate au fost comparate statistic cu grupul de test.
Modul în care a fost conceput testul: Un manager de studiu din partea companiei Seickel a supravegheat testele de bărbierit și a realizat măsurătorile în centrul de testare. Bărbieritul a fost realizat împărțind fața în două, adică bărbații au bărbierit o jumătate cu „Braun Series 9” și cealaltă jumătate cu „Remington HyperFlex Pro”. La testul din ziua următoare, aparatele de ras au fost inversate și fiecare a fost utilizat pe cealaltă jumătate a feței. Bărbieritul a fost întrerupt după 15 și 45 de secunde pentru efectuarea măsurătorilor.
Rezultate: „Braun Series 9” îndepărtează barba de trei zile semnificativ mai eficient (nivel de încredere 95%) decât „Remington HyperFlex Pro”. Confirmarea realizării Studiilor 5–7 de către Marktforschungsagentur SEICKEL: